Sofia Building Company
English
  Начало / Новини / „София Билдинг ...  


„София Билдинг Ентърпрайз” АД получи сертификат за инвеститор първи клас

25.04.2007

На официална церемония днес изпълнителният директор на Българската агенцията за инвестиции г-н Стоян Сталев връчи сертификат за инвеститор първи клас на „София Билдинг Ентърпрайз” АД. Изпълнителният директор Стефан Енчев получи приза за проекта на дружеството мол „Цариградски”.
Българската агенцията за инвестиции оцени с най-високия клас за инвеститор „София Билдинг Ентърпрайз” АД, защото компанията ще вложи минимум 71 млн. лева в бъдещия си проект. Мол „Цариградски” ще се намира на едноименния възлов за столицата ни булевард и ще се изгради върху площ от около 20 000 кв. м. В непосредствена близост до търговския и увеселителен обект се намира и най-големия жилищен комплекс от затворен тип в София - „Цариградски”. Помощта, която инвеститорите ще искат от държавата е за изграждане на кръгово движение под моста на Цариградско шосе до кв. Горубляне.
Бъдещият мол ще разполага с три търговски нива всяко, от които с по 13 000 кв. м. застроена площ.  За гаражи, паркоместа, складови и технически помещения са планирани три и половина сутеренни нива. Посетителите на мол „Цариградски” ще разполагат с 2 300 позиции за паркиране. Над последния търговски етаж ще има шест други, които ще предлагат офис площи от клас А. Общата площ на офисите ще бъде над 15 000 кв. м. Молът ще предлага на гостите си както огромен хипермаркет за хранителни стоки и редица развлечения, така и луксозен панорамен ресторант.  Общата застроена площ на търговските и бизнес площите ще бъде 105 000 кв. м. Проектът ще бъде завършен в края на 2009 г. По време на строителните дейности ще бъдат ангажирани над 200 души, а след изграждането на мола в него ще работят над 1200.
София Билдинг Ентърпрайз АД е компанията, чиито основен учредител е София Билдинг Къмпани ООД. Акционерното дружество е създадено с цел реализиране на най-новия проект на инвеститорите. София Билдинг Къмпани е известна с изграждането на най-големия жилищен комплекс от затворен тип в столицата. Жилищен комплекс „Цариградски” ще бъде напълно завършен също през 2009 г., когато ще приключи строителството на третата му част. Тогава комплексът ще разполага с 1300 апартамента. Това лято „Цариградски” ще посрещне първите си новодомци.

 
     
Бързи линкове
 

Последни снимки
 
От къде научихте за нас?
интернет
медии
агенции за имоти
приятели и познати
живея в близост
други
Гласувай 
 
Търсите жилище?
квадратура: от до
етаж:
тип:
секция:
комплекс:
Търси
 
©2007 София Билдинг Компани. Всички права запазени. | Често задавани въпроси