Sofia Building Company
English
  Начало / Новини / Започна строителството ...  


Започна строителството на първия квартал от затворен тип в България

17.05.2005

Комплекс “Цариградски” е най-големият проект за квартал от “затворен тип”. Той се строи в София от строително-инвестиционната компания “София Билдинг Къмпани” и ще бъде напълно завършен до 2009 г. Първите му жители обаче ще могат да се нанесат още през лятото на 2007 г. Първата копка на комплекса беше направена на 17 май в присъствието на кмета на район “Искър” – Йордан Томов, медии, партньори и приятели на фирмата инвеститор.
 
Както показва и името на комплекса, той се намира в непосредствена близост до Цариградско шосе, срещу Метро, зад Тойота Център. Мястото е удобно и доста комуникативно – от “Цариградски” до Орлов мост се стига без нито един светофар, пътят до Софийския университет с кола е около 10 минути. Освен до центъра на града, от комплекса се излиза бързо и до софийското летище. Допълнително предимство може да има, ако плановете за близка станция на софийското метро бъдат изпълнени в следващите няколко години.
 
Според последните проучвания на пазара комплексите от “затворен тип” не са привилегия само за богати купувачи. Напротив, все повече домакинства и млади хора се ориентират към подобни жилища, защото те предлагат редица предимства, а и цените, на които се продават, често се оказват близки до средните за района на строеж. В момента цените на апартаментите в комплекс “Цариградски” са твърде атрактивни за всеки потенциален купувач, решил да вложи средства в жилище или бъдеща инвестиция. Изключително атрактивна е покупката на жилище “на зелено”, която ще се превръща във все по-предпочитана възможност. Основните причини за тази тенденция са съвременните технологии, използвани в новото строителство, поевтиняването на панелните жилища, което кара собствениците им да ги продават и да купуват строящ се имот, гъвкавите схеми на разсрочено плащане и ползването на кредит от партнираща банка. В случая на “София Билдинг Къмпани” това е Банка ДСК. С кредит от ДСК може да бъде закупен имот в “Цариградски” дори преди достигане на етап “груб строеж” на сградата, т.е. “на зелено”, като за целта за обезпечение се използва правото на строеж на бъдещия имот след сключен договор със “София Билдинг Къмпани”.
 
Комплекс “Цариградски” ще разполага със собствена инфраструктура и ще предлага на своите жители поддръжка на собствеността. Районът ще е с контролиран достъп, обособена вътрешна пешеходна зона, магазини, аптека, заведения, места за отдих и прекарване на свободното време.  Децата ще могат да играят в кътовете, предназначени специално за това.
 
     
Бързи линкове
 

Последни снимки
 
От къде научихте за нас?
интернет
медии
агенции за имоти
приятели и познати
живея в близост
други
Гласувай 
 
Търсите жилище?
квадратура: от до
етаж:
тип:
секция:
комплекс:
Търси
 
©2007 София Билдинг Компани. Всички права запазени. | Често задавани въпроси